Varstvo podatkov

zadnja posodobitev: 18. 5. 2022

Uvod

Lastnik spletne strani posveča varstvu podatkov veliko pozornost. Na tej strani so navedene informacije o tem, kateri osebni podatki uporabnikov spletne strani www.dusko.si se obdelujejo.

Samodejno zbiranje informacij

Ko obiščete spletno mesto, strežniki samodejno beležijo podatke, ki jih pošlje vaš brskalnik. Ti podatki lahko vključujejo podatke kot so IP naslov vaše naprave, vrsta in različica brskalnika, vrsta in različica operacijskega sistema, jezikovne nastavitve ali spletna stran, ki ste jo obiskali, preden ste prišli na moje spletno mesto, strani mojega spletnega mesta, ki jih obiščete, čas porabljen na teh straneh, informacije, ki jih iščete na spletnem mestu, čas in datumi dostopa ter drugi statistični podatki.

Zbiranje osebnih podatkov

Spletno mesto lahko obiščete, ne da bi povedali kdo ste ali razkrili nobenih informacij, s katerimi bi vas nekdo lahko identificiral kot določeno, določljivo osebo. Če pa želite uporabiti nekatere funkcije spletnega mesta, boste morali navesti določene osebne podatke (na primer vaše ime in e-poštni naslov). Vse podatke, ki jih zavestno posredujete, prejmem in shranim, ko izpolnite poljubne spletne obrazce na spletnem mestu. Lahko se odločite, da ne boste posredovali svojih osebnih podatkov, vendar morda ne boste mogli izkoristiti nekaterih funkcij spletnega mesta. Uporabniki, ki niso prepričani o tem, katere informacije so obvezne, me lahko kontaktirajo.

Uporaba in obdelava zbranih informacij

Kateri koli podatki, ki se zbirajo od vas, se lahko uporabijo za prilagoditev vaše izkušnje; izboljšanje spletnega mesta; izboljšanje storitev za stranke in se odzivamo na poizvedbe in e-poštna sporočila; pošiljanje e-novic, kot so opomniki, gesla, posodobitve itd. Informacije, zbrane samodejno, se lahko uporabljajo samo za prepoznavanje možnih primerov zlorabe in določitev statističnih informacij v zvezi z uporabo spletnega mesta. Te statistične informacije sicer niso združene na način, ki bi identificiral vsakega posameznega uporabnika sistema.

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanje ali niz delovanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, ki so avtomatizirano obdelani ali ki so pri ročni obdelavi del zbirke osebnih podatkov ali so namenjeni vključitvi v zbirko osebnih podatkov, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklicanje, vpogled, uporaba, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje; obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana (sredstva obdelave).

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov so: statistične obdelave, segmentacija kupcev, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje, obveščanja o ugodnostih ipd.

Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bom za namene dostave zaupal uporabnikove podatke (ime in priimek, naslov za dostavo, kraj in telefonska številka).

Uporaba osebnih podatkov za namene oglaševanja

V kolikor se izrecno strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov za namene oglaševanja in trženja, bom vaše podatke shranil in uporabil v te namene, npr. za pošiljanje novic, promocij, obvestila o posodobitvah itd. Podatke, ki ste mi jih posredovali bom lahko uporabil za izboljšanje učinkovitosti svojih storitev oglaševanja in trženja.

Umik soglasja

Svoje soglasje za nadaljnjo uporabo osebnih podatkov lahko kadarkoli v celoti ali deloma umaknete. Ko bom prejel vaš umik soglasja, bom vaše podatke izbrisal v roku 31 dni. Prosim vas, da pošljete umik soglasja na elektronski naslov info@dusko.si.

Rok hrambe osebnih podatkov

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave, upravljavec spletne strani zagotavlja, da bodo osebni podatki izbrisani oziroma da bo do zbranih osebnih podatkov blokiran.

Vaše pravice

Sprejemal bom vse potrebne ukrepe, da zagotovim varno obravnavanje vaših podatkov, v skladu s politiko zasebnosti. Imate pravico do dostopa osebnih podatkov, ki jih imam o vas, ter pravico, do popravka ali izbrisa vaših podatkov. Prav tako imate pravico omejiti uporabo vaših podatkov in pravico do prenosa vaših osebnih podatkov na tretjo osebo.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva da se mu:

  • omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
  • omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),
  • omogoči pravico do omejitve uporabe,
  • omogoči pravico do ugovora obdelave,
  • omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,
  • omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebni podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica,
  • poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

Prav tako bom posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Spletno mesto s piškotki pomaga prilagoditi spletno izkušnjo uporabnika. Piškotek je besedilna datoteka, ki jo na trdi disk namesti strežnik spletne strani. Piškotkov ni mogoče uporabiti za zagon programov ali dostavo virusov v vaš računalnik. Piškotki so vam enotno dodeljeni in jih lahko bere samo strežnik v domeni, ki vam je piškotek izdala.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke lahko uporabljam za zbiranje, shranjevanje in sledenje podatkov za statistične namene za delovanje moje spletne strani in storitev. Z zbranimi podatki izbolšam uporabnikovo izkušnjo na spletni strani.

Kako zavrniti piškotke?

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko ponavadi spremenite nastavitve brskalnika, da piškotke zavrnejo če želite. Če se odločite za zavrnitev piškotkov, morda ne boste mogli v celoti izkusiti funkcij spletnega mesta in storitev. Če želite izvedeti več o piškotkih in uporavljanju z njimi obiščite internetcookies.org.

Šteje se, da uporabnik z uporabo spletnega mesta www.dusko.si daje soglasje za namestitev piškotka in osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih in drugih podatkov, ki obsega tudi možnost obdelovanja in povezovanja podatkov, razvidnih iz piškotkov, z uporabnikovimi osebnimi podatki, ki jih je posredoval, za namene neposrednega trženja storitev, produktov ali ostalih aktivnosti obdelovalca.

Navodila za upravljanje s piškotki za spletne brskalnike:

Če piškotke izklopite, spletna stran morda ne bo delovala optimalno oziroma bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene.

Piškotki, ki jih uporabljamo

Ime piškotkaPonudnikČas trajanjaOpis
_ga, _gat_gtag_UA_*, _gidGoogle Analytics
https://analytics.google.com
2 letiNastavi unikaten ID uporabniku, ki je potreben za pridobivanje statističnih podatkov o uporabni spletnega mesta.
__utma, __utmzGoogle Maps
https://maps.google.com
6 mesecevUpravljanje z zemljevidi na spletni strani.

Elektronske novice

Nudim elektronske novice na katere se lahko kadarkoli prostovoljno naročite.

Odjava od e-novice

V kolikor ne želite prejemati elektronskih novic, se lahko preprosto odjavite tako, da vnesete e-poštni naslov s katerim ste se prijavili na strani tukaj. Odjavo lahko zahtevate tudi tako, da mi pošljete sporočilo na info@dusko.si.

Spremembe in dopolnitve

To politiko zasebnosti lahko občasno posodobim po svoji presoji. Ko bom naredil spremembe bo na vrhu strani tudi posodobljen datum. Po svoji presoji vam lahko pošljem obvestilo tudi na drugačne načine, na primer s kontaktnimi podatki, ki ste jih posredovali. Vsaka posodobljena različica tega pravilnika o zasebnosti začne veljati takoj po objavi spremenjenega pravilnika o zasebnosti, če ni določeno drugače. Vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta ali storitev po datumu začetka veljavnosti spremenjenega pravilnika o zasebnosti (ali takem drugem dejanju, določenem v tistem času) bo predstavljala soglasje spremembe. Vendar brez vaše privolitve vaših osebnih podatkov ne bom uporabljal na način, ki bi bil bistveno drugačen od tistega, ki je bil naveden v času zbiranja vaših osebnih podatkov.

Sprejem te politike

Priznavate, da ste prebrali to politiko in se strinjate z vsemi njenimi pogoji. Z uporabo spletnega mesta ali njegovih storitev se strinjate, da vas ta politika zavezuje. Če se ne strinjate, da boste spoštovali pogoje tega pravilnika, niste pooblaščeni za uporabo ali dostop, do spletnega mesta in njegovih storitev.

Copyright © 2023 Dusko.si | Vse pravice pridržane.